Pomerančový pamlsek

7.10.2011
Potřebujeme:

200 g piškotů, 100 g kandované pomerančové šťávy, 50 g rozinek, šlehačku na ozdobu, 1 pomeranč, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 dcl rumu, 4 dcl mléka

Jak na to:

Pomerančovou kůru důkladně omyjeme, nadrobno pokrájíme a spolu s rozinkami na několik hodin namočíme do rumu. Před přípravou jejich vaříme na mírném ohni 30 minut. Z mléka, cukru a pudinku uvaříme podle návodu pudink. Do zbytku pudinku vmícháme uvařenou kůru s rozinkami a směs naliji na piškoty. Dáme do chladu a před podáváním ozdobíme šlehačkou a měsíčky pomeranče.

Podobné recepty:

Tequila Sunrise, Dýňový ( tykvový) kompot, Kuřecí romeo a julie, Banánový pamlsek, Cuketové chipsy