Steak z falešné svíčkové bez soli

Potřebujeme:

Steak: 2-4 cm plátek z falešné svíčkové (1 plátek / 1 osoba), 1 cl koření 4 barev, 1 lžíce oleje, červené víno
Příloha: ledový salát, rajčata, parmezán, bagetu, 1 / 2 limetky

Jak na to:

Na hrubo rozdrtíme koření 4 barev a smícháme s olejem. Hovězí svíčkovou opláchneme a dobře vysušíme. Marinujeme ve směsi oleje a pepře. Minimální doba marinování je 30 min, doporučuji marinovat 24 hodin.
Maso doporučuji vyjmout z chladničky 3 hodiny před tepelnou úpravou - aby bylo lahodnější.
Steak budeme připravovat buď na teflonové pánvi se silným dnem nebo na grilu.
Pánev / rošt grilu rozehřejeme na nejvyšší teplotu, a prudce steak opečeme z obou stran, přibližně 1 min z každé strany, tím se uchová přirozená šťáva. Potom teplotu snížíme a dopékáme podle požadavků, steak pokvapkávame červeným vínem. Pokud ale chceme mít steak "rare" není třeba ho dopékáme.
Bagetu nakrájíme na kolečka a přiložíme ji na pánev spolu se steakem. Ideální je, aby byla do zlata opečená z obou stran.
Ledový salát opláchneme, vysušíme a rukou natrháme na menší kousky. Rajče nakrájíme na kostky, pokud máme cherry rajčátka použijeme ty. Odstavíme limetku a šťávou zalijeme salát s rajčetem, vše dobře promícháme.
Na talíř servírujeme salát, který posypeme strouhaným parmazánem, přidáme steak a opečené bagetky.

Celý recept je bez soli, kterou nahrazuje limetková šťáva v salátu.

Podobné recepty:

Hovězí steak s temperamentní Fazolkou, Jehněčí steak se špenátovými listy na česneku, Lososový steak s cuketou a citrónovou omáčkou, Metropolitan hovězí steak, Steak Bourbon