Smažené krevety

7.10.2011
Potřebujeme:

400 g vyloupaných předvařených krevet, 150 g polohrubé mouky, 60 g hořčice, 4 dcl oleje, 2 dcl světlého piva, 2 vejce, 1 zakysaná smetana, čerstvý zázvor, muškátový ořech, citronová šťáva, sůl

Jak na to:

Rozmrazené krevety zlehka osušíme. Z mouky, vajec, piva a koření připravíme hustší těstíčko, ve kterém krevety jednotlivě obalíme. Opražíme je na rozpáleném oleji, dokud nezezlátnu.
Tip: Omáčku připravíme smícháním hořčice, smetany, soli a citronové šťávy. Krevety podáváme s čerstvou zeleninou, pivem a bílým pečivem.

Podobné recepty:

Smažené japonské krevety, Krevety v těstíčku, Krevety s česnekem, Královské česnekové krevety, Krevety Italiana