Tvarohová žemlovka

Potřebujeme:

1 vánočku, 300g měkkého jemného tvarohu, 3 balíčky vanilkového cukru, 4 žloutky, 2 bílky, 50 g másla, nastrouhanou citrónovou kůru, 2 PL moučkového cukru, 1 sklenice kompotovaných třešní, smetanu na vaření
Na ozdobu: 2 bílky vyšlehané s 3 PL, krystalového cukru, čokoládovou polevu.

Jak na to:

Vánočku nakrájíme na plátky a polovinu z ní uložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Tvaroh utřeme s vanilkovým i moučkovým cukrem a máslem. Přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, do tuha ušlehaný sníh ze 2 bílků, vypeckované třešně a dobře smícháme. Tvarohovou náplň natřeme na plátky vánočky a přikryjeme zbylými plátky. Žloutku rozšleháme se smetanou na vaření, přidáme dva balíčky vanilkového cukru a směsí zalijeme připravenou vánočku v zapékací míse. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 až 50 minut. Po zapečení nakrájíme na čtverce, které Ozdobíme vyšlehanou bílky s cukrem a pokapeme čokoládovou polevou.

Podobné recepty:

Tvarohová žemlovka, Žemlovka, Cyklistická žemlovka, Tvarohová žemlovka, Žemlovka rychlovka bez vajec