Kakaová marlenka

15.10.2012
Potřebujeme:

Těsto: 100 g másla, 3 PL medu, 300 g kryšt.cukru, 1 KL octa, 1 PL jedlé sody, 2 vejce, 700 g hladké mouky a asi 3 PL kakaa
Krém: 250 g másla, 1 slazené kondenzované mléko, 2 smetanovo-vanilkové pudinky, 6 dcl mléka a 4 PL cukru

Jak na to:

Den předem si uvaříme salko. Vaříme ho ve vodě v konzervě 2 hodiny. Přidáme cukr a počkáme, dokud se také rozpustí. Rozmícháme polévkovou lžíci jedlé sody s kávovou lžičkou octa a vzniklou šumící směs přidáme do hrnce. Přimícháme vejce a mícháme, dokud nevznikne karamelovo hnědá pěna. Pak hrnec odstavíme.
Přimícháme prosátou mouku a kakao. V případě, že se těsto nedá dobře uhněťte, přidáme trochu vody nebo mléka.
Těsto necháme hodinu odležet. Těsto rozdělíme na 6 stejných částí. Každou část vyválíme - nejlepší podle nějaké formy (my jsme vyválely na alobalu). Vyválené těsto třeba přenést na vymaštěnou zadní část plechu, vyřízneme čtverec nebo obdélník (podle toho, jakou formu jsme si zvolili) a dáme péct i s odřezky na 5 minut při 170 stupních.
Než těsto fouknu do pícky, propíchejte vidličkou. Z mléka, cukru a vanilkového pudinku uvaříme pudink. Dokud se nám puding vychladí, vyšleháme máslo. Do něj pak postupně vešleháme salko. Když pudink vychladne, vmícháme ho do směsi. Nádivku si rozdělíme na 6 částí. Potřeme plát těsta až po okraj, položíme na něj druhý, který také potřeme a tak dále až po poslední plát.
Nastrouháme větší část upečených odřezků. Koláček posypeme nastrouhaným a prosáté řízkováním.
Hotovou marlenku šoupnu do lednice a necháme odstát (nejlépe 24 hodin).

Podobné recepty:

Domácí Marlenka, Marlenka, Kakaová poleva , Kakaová káva, Kakaová poleva