Originál tiramisu - italský recept

15.10.2012
Potřebujeme:

200 g práškového cukru, 4 vejce, 500 g sýra Mascarpone, 300-400 g cukrářských piškotů (podlouhlé s cukrem na vrchu), větší šálek kávy (nejlépe kvalitní presso), 1 dcl Marsala-dezertní víno (nebo 0,5-1 dcl Amaretto), mleté ​​kakao

Jak na to:

Cukr se žloutky šleháme ručním šlehačem 6 minut, pak přidáme po lžících Mascarpone a nakonec opatrně už jen vidličkou zamícháme vyšlehaný sníh z bílků.
Kávu smícháme s amareto (maršálem). Piškoty rychle namáčíme v kávě a ukládáme na dno porcelánové mísy čtvercového tvaru s plochým dnem. Navrstvíme poloviny krému. Na krém poklademe další namočené piškoty, pak dáme druhou vrstvu krému. Povrch uhladíme a hustě posypeme kakaem, nejlépe přes sítko.
Tiramisu necháme alespoň 6 hodin v chladničce.

Podobné recepty:

Tiramisu originál italský recept, Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu