Ostrá čínská polévka

Potřebujeme:

cca 20 dkg hovězího masa - případně pokud máte hovězí vývar, kuřecí prsa (z jednoho kuřete), 2 mrkve, 1 petržel, čínské houby (mohou být i žampiony 4-5 ks), 2 mladé cibulky, 2 zelené papriky, 1 uzené tofu , 2 lžíce solamylu, bambusové výhonky (nemusí být),omáčka "Sladká chilli omáčka na kuřata", omáčka "Chilli omáčka na mořské plody", 2 bílky

Jak na to:

Maso (hovězí i kuřecí) uvaříme do měkka. Po uvaření ho vyjmeme z vývaru a do vývaru vylijeme obě omáčky (jedna omáčka má cca 300 ml).
Mezitím si veškerou zeleninu a houby nasekáme nadrobno a zvlášť jejich zlehka osmahneme na másle (cca 5 minut), aby velmi nezměkne. Potom zeleninu přidáme do vroucího vývaru, přidáme na kostičky nakrájené uzené tofu, nasekané bambusové výhonky, na drobné kousky pokrájené hovězí a kuřecí maso a necháme přejít varem.
Do polévky zamícháme solamyl (cca 2 lžíce) - tak aby měla polévka hustší konzistenci a na závěr za stálého míchání zamícháme do polévky 2 bílky (dříve jejich trochu protřepeme).
Polévku podáváme posypanou čerstvou pažitkou.

Podobné recepty:

Čínská hovězí kyselopálivá polévka, Čínská polévka , Čínská polévka s vepřovým masem a dýní, Rajčatová polévka se zelím, Čínská pikantní polévka