Voňavé hrušky

12.10.2011
Potřebujeme:

4 velké hrušky, 1 tyčinku skořice, 1 vanilkový cukr, 1 citron, 2 voňavé hřebíčky, pár zrnek bílého pepře, 150 g krystalového cukru

Jak na to:

Nalámané skořici, vanilkový a krystalový cukr, hřebíček, bílý pepř a šťávu z citrónu, dejte do hrnce, přidejte oloupaná hrušky, nakrájené napůl a zalijte vodou, aby byly ponořené. Přikryjte a na slabším ohni vařte asi 20 min. Nechte vychladnout. Hrušky dejte na dezertní talířek, polijte kořenitým sirupem a podávejte.

Podobné recepty:

Hrušky s medem a skořicí, Hrušky s rokfórem, Bowle z mařinky voňavé, Opilé hrušky, Hrušková nápln na frgále