Nugátové oplatky

12.10.2011
Potřebujeme:

180 g krystalového cukru, 100 g medu, 1 dl vody, 1 PL krystalového cukru, 3 bílky, 150 g mletých vlašských ořechů, 2 podlouhlé oplatky

Jak na to:

Cukr dejte vařit spolu s medem a vodou. Když je cukr zcela rozpuštěný, přidejte ušlehaný sníh z bílků spolu s cukrem a vařte za stálého míchání ještě asi 6 min. Nakonec přidejte umleté ​​ořechy a promíchejte. Hustý krém natřete na oplátku, rovnoměrně rozetřete nožem namočeným do horké sádla nebo oleje, přikryjte druhou oplatkou, dobře zatižte a nechte vychladnout nejlépe do druhého dne. Pak nakrájejte na úhledné řezy.

Podobné recepty:

Rafaelo, Karamelové oplatky, Nepečené nugátové kuličky, Višňové oplatky, Rafaelo