Pečený kapr na mandlích

12.10.2011
Potřebujeme:

1 středně velký kapr, 2 mrkve, 1 větší petržel, 2 bílky, 4 lžíce strouhanky, 1 PL strouhaného sýra, 1 lžičku vegety, 1 lžíce oleje, 1 PL vody, citron, 1 hrnek mandlových lupínků, sůl

Jak na to:

Kapra očistěte, omyjte a osušte. Zevnitř i zvenku osolíme a ochuťte vegetou. Naplňte očištěnou a na čtvrtky pokrájenou kořenovou zeleninou a dejte na vymazaný pekáč. Kapra pečte asi 35 min. při teplotě 180 ° C. Občas polijte výpekem. Z bílků a studené vody ušleháme tuhý sníh, zlehka zamíchejte strouhanku, čerstvě nastrouhaný sýr a ½ mandlových lupínků. Směs natřete na předpečeného kapra a posypte zbytkem lupínků. Pečte dalších 15 min. do zlatová. Před podáváním obložte zeleninou a plátky citronu.

Podobné recepty:

Pečený obložený kapr, Pečený obložený kapr, Pečený kapr na mandlích, Kapr na mandlích, Kapr pečený na másle