Pikantní rajčatová polévka

Potřebujeme:

150 g cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 500 ml kuřecího vývaru, 300 g rajčat, 2 lžíce krupice, 1 lžíci rajčatového protlaku, 1 lžíci citrónové šťávy, kryst.cukr, ½ lžičky mleté ​​sladké papriky, kajenský pepř, pepř pepř, sůl, čerstvou petrželovou a mátovou nať

Jak na to:

Cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka, česnek rozmačkáme. Cibuli a česnek podusíme na oleji, přilijeme vývar, okořeníme a vaříme asi 10 minut. Rajčata oloupeme, pokrájíme na malé kousky, přidáme do polévky a znovu vaříme asi 10 min. Přisypeme krupici, přidáme lžíci rajčatového protlaku a citrónové šťávy. Přibližně 5 minut ještě povaříme. Polévku dochutíme cukrem, mletou paprikou, kajenským pepřem, mletým pepřem a solí. Do hotové polévky přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou a mátovou nať.

Podobné recepty:

Pikantní rajčatová polévka, Vaječná - rajčatová polévka, Tukožroutská polévka, Rychlá rajčatová polévka, Rajčatová polévka