Polévka s masovými knedlíky (Bulharsko)

Potřebujeme:

1,5 l hovězího vývaru, 300 g mletého masa, 50 g mrkve, 50 g rýže, 50 g celeru, 50 g cibule, 50 g petržele, pepř, ocet, 250 g bílého jogurtu, 2 vejce, sůl, hladkou mouku , čubrica (saturejka)

Jak na to:

Mleté maso vy-mícháme s rýží, solí, pepřem a čubricou. Vytvarujeme kuličky o průměru asi 2 cm, které obalíme v mouce. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, cibuli, petržel, celer a čubrica. Promícháme, přidáme mletou červenou papriku, znovu promícháme a zalijeme vývarem. Přivedeme do varu. Do vroucí polévky vložíme knedlíky a 1 lžíci rýže. Vaříme asi 10 minut. V misce utřeme jogurt s moukou, solí a vejci. Z polévky odebereme si 2 dcl vývaru, necháme mírně vychladnout a smícháme s připravenou jogurtovou směsí. Jogurtovou směs pomalu, za stálého promíchávání vlijeme do polévky a krátce povaříme.

Podobné recepty:

Vietnamská polévka s masovými kuličkami, Polévka s masovými knedlíčky, Plněné bramborové knedlíky, Tvarohové ovocné knedlíky, Tvarohové knedlíky se skořicí