Játra s cibulovou-slaninovou omáčkou

10.10.2011
Potřebujeme:

274 g jehněčích nebo kuřecích jater, 2 lžíce hladké mouky, 1 cibuli, 4 plátky slaniny, slunečnicový olej, 1 hovězí bujón, polovinu zelí, 1 stroužek česneku, 15 g másla, 1 PL petrželové natě

Jak na to:

Játra omyjeme a obalíme je v mouce. Cibuli nakrájíme na kolečka a slaninu nakrájíme na proužky. V pánvi zahřejeme olej a osmahneme játra do hněda. Vyjmeme z pánve. Do pánve dáme slaninu a cibuli a osmahneme do měkka. Přidáme zbylou mouku, bujón a 300 ml vody a vaříme pokud nám to nezhoustne. Vrátíme pečeni do pánve a vaříme 5-7 min. Zelí nakrájíme na jemno a uvaříme ji ve vodě 5 min nebo do měkka. V hrnci zahřejeme máslo, přidáme zelí a petrželku a osmahneme do zlatová. Podáváme s játry. Servírujeme s bramborovým pyré.

Podobné recepty:

Králík s cibulovou omáčkou, Kuřecí játra trochu jinak, Játra skoro čínská (pro 4 osoby), Kuřecí játra Halong, Pochoutka ze zelených fazolových lusků s kuřecími játry