Španělská fazolová polévka

Potřebujeme:

100 g bílých fazolí, 1 / 2 nahrubo nastrouhané cibule, 2 stroužky na plátky nakrájeného česneku, 1 na kostky nakrájenou červenou papriku, 3 lžíce olivového oleje, 1 / 2 kostky zeleninového bujónu, 2 lžíce posekané majoránky, 1 lžíci petrželky, 1 plátek bílého chleba, 1 lžíci másla

Jak na to:

Fazole nechte přes noc namočený ve vodě, vodu slijte a dejte čerstvou. Přidejte cibuli, česnek, papriku a olej. Nechte povařit, dokud není fazole měkká. Polévku propasírujte a udělejte z ní pyré. Kostku bujónu Rozpustit ve vodě, smíchejte s fazolemi, přidejte bylinky a nechte ještě 30 min. povařit, dochutíme. Plátky chleba nakrájejte na kostičky, osmahneme na másle a podávejte k polévce.

Podobné recepty:

Bulharská fazolová polévka Čorba, Fazolová polévka, Moravská fazolová polévka, Fasolada - řecká fazolová polévka, Fazolová polévka s bramborem