Krémová polévka z červené řepy

Potřebujeme:

3 ks červené řepy, 3 ks brambor, 1 větší cibuli, 1 mrkev, 1 petržel, 3 dcl mléka, olej, vodu mletý kmín, sůl, muškátový oříšek
Na posypání: strouhaný sýr, petrželku

Jak na to:

Očištěnou mrkev, červenou řepu a petržel nastrouháme na hrubším struhadle. Cibuli a bramboru nakrájíme nadrobno. Do hrnce nalijeme olej, a když je rozpálený, orestujeme nakrájenou cibuli do sklovitá. Do orestované cibulky přidáme nastrouhanou zeleninu i nakrájené brambory a necháme v hrnci chvíli restujeme. Po cca 2 min zalijeme zeleninu vodou, ale ne doplňuje. Přidáme 3 dcl mléka a povaříme, dokud není zelenina úplně měkká. Když zelenina změkne, polévku dochutíme solí, nastrouhaným muškátovým oříškem a trochou mletého kmínu. Po dochucení, polévku umixujeme do krémová. Do zamixované polévky vlijeme podle uvážení ještě vodu, necháme přejít varem, nakonec dochutíme a podáváme. Před podáváním nastrouháme do teplé polévky tvrdý sýr a posypeme petrželkou.

Podobné recepty:

Džus z červené řepy, Krémová polévka z červené řepy, Salát z červené řepy, Taratuta - polévka z červené řepy, Studená okurková polévka