Bábovka mramorová

12.10.2011
Potřebujeme:

4 vejce, 20 dkg mletého cukru, 20 dkg hladké mouky, 1 / 2 prášku do pečiva, 1 dcl horké vody, 1 dcl oleje, kakao, tuk a mouku na vymazání formy cukr na posypání nebo citronovou polevu

Jak na to:

Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva, nakonec zlehka sníh z bílků. Polovinu těsta naliji do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylého těsta vmícháme kakao a kakaové těsto zapracujeme lžící do bílého těsta - mramorování. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 45 minut na 180 ° C. Upečenou bábovku posypeme mletým cukrem, nebo dáme citrónovou polevu.

Podobné recepty:

Bábovka, Mramorová bábovka, Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka