Ukrajinský boršč

Potřebujeme:

1 kg vepřového masa může být i s kostí, 2 větší mrkve, 2 hrsti fazolí přes noc namočené, 1 cibuli, 1 střední červenou řepu, 4 brambory, 1 střední zelí, kečup, pepř, sůl

Jak na to:

Cibuli nasekanou na jemno osmahneme na oleji a jemno posypeme červenou paprikou. Přidáme maso pokrájené na kostky, okořeníme černým kořením, vegetou a solí. Po chvilce dušení přidáme mrkev nakrájenou na jemné proužky, fazole, která byla celou noc namočená, červenou řepu také nakrájenou na jemné proužky a podlijeme vodou, aby bylo vše ponořené. Když je maso napůl hotové přidáme brambory nakrájené na kostičky. Přilijeme asi 250 ml kečupu a zelí nasekanou na proužky. Ochutíme troškou mletého kmínu, osolíme, opepříme. Kdo chce pálivé může přidat feferonku nebo chilli papričku. Podáváme s lžičkou smetany na vrchu polévky.

Podobné recepty:

Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Boršč