Výborná kvasnicová pomazánka

25.10.2011
Potřebujeme:

1 kostku droždí, 1 menší cibuli, 2 celá vejce, 2 lžíce mléka, 1 lžičku plnotučné hořčice, čerstvou petrželku, sůl, pepř

Jak na to:

Na teflonové pánvi, na trošce oleje osmažíme cibulku a přidáme rozdrobené droždí (teplem se zcela rozpustí). Když je droždí úplně tekuté, přidáme 2 lžíce mléka, promícháme, přidáme 2 celá vejce, sůl, pepř a mícháme, dokud se nám z vajec neudělá nepříliš tvrdá smaženice. Nakonec odstavíme z ohně, přidáme 1 lžičku plnotučné hořčice a nadrobno nakrájenou petrželku a dobře promícháme. Pomazánka je výborná teplá i studená.

Podobné recepty:

Kvasnicová pomazánka, Česneková pomazánka, Sýrovo-kvasnicová pomazánka, Tuňáková pomazánka, Sýrovo-kvasnicová pomazánka