Rýžové placky se špenátem

Potřebujeme:

2 vejce, 100 g ovčího sýra, 120 g rozdrobeného chleba, 250 g rýže natural, 2 lžíce bazalky, listový špenát, máslo, česnek, sladkou papriku, kmín, šťávu z citrónu, olej, jogurt, smetanu

Jak na to:

Předem namočenou hrubozrnnou rýži uvaříme ve slané vodě. Hned po odstavení přidáme vajíčka, ovčí sýr, nadrobený chléb, bazalku, promícháme, osolíme a přikryjeme ručníkem nebo polštářem, aby pomalu došla. Mezitím vezmeme listový špenát, mírně ho povaříme a krátce podusíme na rozehřátém másle. Do špenátu vmícháme dva stroužky protlačeného česneku a dusíme asi 10 min pod pokličkou. Smícháme jogurt, smetanu, papriku, kmín, citrónovou šťávu a vytvoříme jednoduchou zálivku. Z rýžové směsi vytvarujeme placičky a z obou stran je opečeme na rozpáleném oleji do zlatová. Podáváme se špenátem a polité studenou omáčkou.

Podobné recepty:

Bezlepkové rýžové nudle s kuřecím masem a fazolovými klíčky, Smažené rýžové nudle na čínský způsob, Pekingská kachna, Tresčí polévka, Vietnamská drobová polévka