Hamburger

12.10.2011
Potřebujeme:

500 g přerostlého mletého hovězího masa, 100 ml oleje, 1 cibuli, 1 lžíci worchesterovej omáčky, kulaté krajíce bílého chleba (sendviče), kečup, olivy (naloženou zeleninu), pepř, sůl

Jak na to:

Pomleté ​​maso smícháme s nasekanou cibulí, worchesterovou omáčkou, trochou soli, mletým pepřem a olejem. Ze směsi zformujeme kulaté karbanátky silné asi 1 cm. Potřeme je olejem a smažíme na pánvi nebo grilu. Aby zůstaly šťavnaté, smažíme je nejprve z jedné strany rychle, pak je otočíme a smažení dokončíme bez zbytečného obracení. Rovněž opečeme i krajíce bílého chleba, ale jen z jedné strany. Na každý krajíc položíme hamburger a ozdobíme kolečky cibule, kečupu, olivami a podobně.

Podobné recepty:

Hamburger Texas, Domácí hamburger, Krůtí hamburger s banány