Vaječná tlačenka

Potřebujeme:

20 g práškové želatiny, 300 ml studené vody, 300 g mražené zeleniny, 150 g bílého jogurtu, 125 g majonézy, 1 PL octa, 150 g šunky, 3 vejce natvrdo, 1 PL nahrubo nastrouhané mrkve, bílý pepř, sůl

Jak na to:

Zeleninu vsypte do vroucí vody, krátce povařte, přeceďte a nechte vychladnout. Jogurt promíchejte s majonézou, osolte, opepřete a přidejte ocet po kapkách. Nabobtnalou želatinu za stálého míchání zahřívejte ve vodní lázni, až se rozpustí. Do vychladlé želatiny vmíchejte jogurtovou hmotu. Na dno formy vyložené fólií nalijte část jogurtové majonézy a nechte ztuhnout. Do zbytku hmoty vmíchejte uvařenou zeleninu a nadrobno nakrájenou šunku. Vejce položte do formy za sebou a kolem nich urovnejte ochucenou jogurtovou hmotu, až je zcela zakryjete. Povrch uhlaďte a nechte přes noc ztuhnout.

Podobné recepty:

Tlačenka s cibulí a octem, Vaječná tlačenka, Vaječná tlačenka, Vaječná tlačenka se sýrem, Vaječná tlačenka