Můj lilek

Potřebujeme:

1 lilek, 1 rajče, sýr balkánského typu, černé olivy, topinky, sůl, olej

Jak na to:

Lilek omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka, nasolíme a necháme půl hodiny "vypotit". Na teflonové pánvi rozehřejeme olej. Lilek osušíme papírovým ubrouskem a dáme na rozehřátý olej opékat z obou stran. Rajče nakrájíme na kolečka. Když je lilek měkký, vyjmeme ho z oleje a znovu uložíme na papírový ubrousek. Rajčata také orestujeme v oleji. Na topinky uložíme opečený lilek a na to dáme rajčata. Navrch nastrouháme balkánský sýr a dozdobíme černými olivami.

Podobné recepty:

Lilek s jogurtovým dresinkem, Lilek na zelenině, Lilek se sýrem, Escalivada, Zapečený lilek