Polský bigos

25.10.2011
Potřebujeme:

500 g kysaného zelí, 500 g hlávkového zelí, 500 g vepřového masa s kostí, 100 g uzeného bůčku, 200 g salámu, 50 g sádla, 50 g cibule, špetku mletého pepře, špetku mleté ​​červené papriky, bobkový list, majoránka, sůl

Jak na to:

Zvláště vaříme pokrájenou kysané zelí a zvlášť zelí v nepřikryté nádobě, dokud nezměknou. Pak je smícháme. Vepřové maso omyjeme, osolíme a udusíme na sádle a cibulce. Vložíme do zelí, přidáme koření a vše ještě asi 1 / 2 hodiny přikryté vaříme. Můžeme zalít sklenicí vína. Bůček nakrájíme na kostky, vyškvařit a spolu s bledými škvarky dáme do zelí. Přidáme na kostičky nakrájenou salám a promícháme. Můžeme zahustit jíškou, podle chuti osolit, opepřit a dovařit na okraji sporáku. Podáváme obvykle s bramborami nebo s černým chlebem.

Podobné recepty:

Květák na polský způsob, Polský mazurek, Polský tvarohový koláč