Lasagne po německy

Potřebujeme:

1 balení těsta na lasagne, 500 g mletého hovězího masa, 3 rajčata, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 smetanu na vaření, 1 balíček boloňské omáčky v prášku, 100 g tvrdého sýra na strouhání a koření

Jak na to:

Na oleji zpěníme cibuli, mrkev nakrájíme na kolečka a trochu podusíme. Přidáme maso a na čtverečky nakrájené rajčata. Toto vše dusíme cca 20 min a nakonec přidáme balíček práškové boloňské omáčky. Podlijeme dostatečným množstvím vody a necháme přejít varem.
Na pekáč kápneme olej a naběračkou dáme vrstvu směsi. Pokryjeme dno. Na menší kousky nalámeme pláty těsta a pokryjeme směs. Takto vrstvíme. Když máme těsto navrstvené polijeme vše asi 2 dcl smetany na vaření. Pečeme na 150 C asi 40 min a 5 min před dopečením dáme na vrch vrstvu nastrouhaného sýra.
Podáváme nakrájené na větší čtverce.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa zapékané s lasagnemy, Ovocné lasagne s jogurtem, Cuketové lasagne, Rychlé špenátové lasagne, Lasagne