Filipínská rýže

18.10.2011
Potřebujeme:

400 g kuřecích prsíček, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, pórek, kari koření, chilli papričku, 50 g másla, pepř, 2 lžíce cukru, 200 g rýže, jedno avokádo, 10 g ananasu, 1 lžíci strouhaného kokosu, 1 banán

Jak na to:

Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky. Cibuli, česnek, pór a chilli papričku nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme 30 g másla a maso na něm z obou stran opečeme, osolíme a opepříme. Přidáme pokrájenou zeleninu, vše orestujeme a posypeme kari kořením a cukrem. Promícháme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Propláchnutou rýži uvaříme. Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a oloupeme. Ananas a avokádo nakrájíme na kousky a orestujeme na másle. Banán oloupeme, osmahneme a nakrájíme. Rýži přisypeme k masu, zlehka promícháme a orestujeme. Nakonec přidáme ananas a avokádo. Hotovou filipínskou rýži posypeme smaženými banány a strouhaným kokosem.

Podobné recepty:

Rýže, Rýžovo tuňákový salát, Rýže na pomeranči, Dvoubarevná rýže, Ovocná rýže