Špenátové karbanátky

Potřebujeme:

4 porce: 1 kg čerstvého špenátu, 250 g rýže, 3 uvařená vejce, 150 g strouhanky, 2 lžičky mleté ​​červené papriky, 300 ml oleje, pepř, sůl

Jak na to:

Propláchnutou rýži a umyté špenátové listy uvaříme zvlášť v osolené vodě. Špenátové listy scedíme, pokrájíme a smícháme s uvařenou rýží, vejci a strouhankou. Ochutíme mletou paprikou, pepřem a solí. Vše spolu dobře promícháme a uděláme malé karbanátky, které osmažíme na rozpáleném oleji z obou stran.
Jako přílohu podáváme bramborovou kaši a zeleninový salát.

Podobné recepty:

Špenátové karbanátky s rýží, Karbánátky v leču z brmborem, Špenátové karbanátky, Grilované karbanátky, Špenátové pirohy z listového těsta