Jehněčí kýta na rozmarýnu

Potřebujeme:

1 kg jehněčího stehna, 3 celé hlavičky česneku, olej, sůl, nastrouhanou citrónovou kůru, šťávu z citronu, rajčatový protlak, nahrubo mletý pepř, francouzskou hořčici, lžičku cukru, lžičku tymiánu, větší množství čerstvého rozmarýnu

Jak na to:

Nakrájejte česnek a s pomocí nože ho zastrkujte do masa, osolte a dejte do pekáče. Smíchejte olej, citronovou kůru a šťávu, rajčatový protlak, hořčici a cukr. Polovinou této směsi potřete maso a dejte do předem vyhřáté trouby. Po 10 minutách maso opět potřete a posypte ho tymiánem. Zmírníte plamen a maso pečte asi hodinu, průběžně ho polévejte vzniklou šťávou. Nakonec ho posypte nasekaným rozmarýnem a dopečeme ještě 15 min. Jako příloha se hodí brambory a dušená zelenina.

Podobné recepty:

Jehněčí s nivou, Jehněčí s nivou, Dušená jehněčí kýta, Jehněčí s kokosem, Jehněčí na rozmarýnu