Velikonoční masový chlebíček

Potřebujeme:

Těsto: 200 g polohrubé mouky, 1 vejce, 100 g másla, 1-2 PL mléka, sůl Náplň: 150 g mletého vepřového masa, 150 g mletého hovězího masa, 1 rohlík, petrželku, majoránku, 2 stroužky česneku, 80 g měkkého salámu, 80 g barevných paprik, pepř, sůl

Jak na to:

Polohrubou mouku smíchejte se změklým máslem, s vejcem a se solí. Vypracujte hladké těsto, které rozválejte na pomoučněném vále. Formu na srnčí hřbet vymažeme a vysypeme moukou. Část vyváleného těsta si odložte a zbytkem vyložte dno a boky formy. Pak do ní vložte poloviční část mletého masa, přidejte kolečka měkkého salámu, nakrájené barevné papriky a zbývající část mletého masa. Naplněnou formu přikryjte odloženým těstem a vložte ji do vyhřáté trouby péct. Upečené a vychladlé maso vyklopte z formy a podávejte.
Náplň: Rohlík natrhejte na menší kousky a zalijte ho vodou. Mleté vepřové a hovězí maso ochuťte solí, pepřem, sekanou petrželkou, majoránkou a prolisovaným česnekem. Přidejte celé vejce, vyždímaný rohlík a spolu promíchejte.

Podobné recepty:

Biskupský ovocný chlebíček, Kokosový chlebíček, Velikonoční masový chlebíček, Velikonoční masový chlebíček, Banánový chlebíček od Filomeni