Velikonoční mazanec

Potřebujeme:

500 g hladké mouky, špetku soli, 2 PL krystalového cukru, 2 vejce, 100 g másla, 25 g droždí, 250 ml mléka, 50 g rozinek, 1 vejce na potření

Jak na to:

Z vlažného mléka, cukru, droždí a trochy mouky uděláme kvásek. Přidáme ho do mouky spolu s ostatními surovinami a vypracujeme hladké těsto. Nakonec vmícháme předem namočené rozinky a vytvarujeme bochník. Dáme ho na vymazaný plech a necháme 30 minut kynout. Potom ho potřeme rozšlehaným vejcem a ostrým nožem uděláme výřez ve tvaru kříže (nebo cokoli jiného, ​​aby nepraská). Pečeme asi 35 minut při 200 ° C.

Podobné recepty:

Falešné buchtičky s vanilkovým krémem, Vánočka a mazanec, Velikonoční mazanec podle babičky, Velikonoční hrudka, Mazanec