Velikonoční sýrová roláda

18.10.2011
Potřebujeme:

4 balení plátkového sýra, 250 g másla, 400 g šunky, 5 natvrdo uvařených vajec, 1 lžičku hořčice, 100 g červené, sterilizované kapie, petrželku, špetku mletého bílého pepře, sůl

Jak na to:

Máslo vyšleháme, přimícháme do něj na jemno nakrájenou šunku, nadrobno posekané vejce, hořčici, na kostičky pokrájenou, odkapanou kapii, posekanou petrželovou nať, pepř a sůl. Plátky sýra rozložíme na alobal tak, aby se mírně překrývaly, čímž vznikne plocha velikosti asi 30 x 30 cm. Na plochu ze sýra navrstvíme připravenou náplň a pomocí alobalu svineme do rolády. Roládu zabalíme do alobalu a odložíme na několik hodin do chladničky. Ze ztuhlé rolády krájíme řezy, silné asi 5 mm. Poklademe na mísu, nebo použijeme na chlebíčky.

Podobné recepty:

Sýrová roláda, Sýrová rolada, Sýrová roláda, Velikonoční hrudka, Sýrová roláda