Výborný tvarohový koláč

24.10.2011
Potřebujeme:

300 g polohrubé mouky, 2 dcl oleje, 1 dcl vody, 4 vejce, 150 g moučkového cukru, 1 prášek do pečiva, citrónovou kůru
Náplň: 500 g nízkotučného tvarohu (Dannone), 150 g moučkového cukru, 1 van.cukr, necelou půlku Palmarínu, 0,5 l mléka, 1,5 Zlatého klasu, citrónovou kůru, ovoce (borůvky, jahody, maliny ...)

Jak na to:

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme citr.kůru, olej, vodu, mouku s kypřícím práškem a sníh z bílků. Hotové těsto dáme upéct na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Náplň: Palmarín utřeme s cukrem do pěny, přidáme vanilku, citr.kůru, tvaroh a rozmixujeme. Z mléka a vanilkového pudinku uvaříme kaši a po vychladnutí ji vmícháme do tvarohu. Na vychladlý koláč natřeme náplň a na ni navrstvíme ovoce. V mléce vyšleháme šlehačky v prášku, natřeme je na vrch koláče a posypeme nastrouhanou čokoládou. Koláč dáme alespoň na 8.hod do chladu. Krájíme mokrým, teplým nožem.

Podobné recepty:

Tvarohový koláč, Tvarohový koláč, Tvarohový koláč pod peřinkou, Rychlý,snadný a výborný švestkový koláč, Babiččin drobenkový koláč