Křupavé křídla se sójovou omáčkou

24.10.2011
Potřebujeme:

2 porce: 8 větších kuřecích křídel, grilovací koření, 200 ml oleje, 3 jarní cibulky
Dressing: 50 ml sójové omáčky, 800 ml vody, 3 lžíce cukru, 1 lžičku soli, 1 lžíci škrobové moučky, 2 stroužky česneku

Jak na to:

Omyté a očištěné křídla nakrojíme, konce po odkrajujeme, posypeme grilovacím kořením, potřeme olejem a na hodinu odložíme do chladu. Do hlubšího hrnce dáme zbytek loje a křídla v něm z obou stran prudce osmažíme dozlatova. Vyjmeme a dáme okapat na papírový ubrousek. Dressing: Do vody dáme cukr, sůl, škrobovou moučku, prolisovaný česnek, sójovou omáčku a provaříme. Hotové kuřecí křídla posypeme nadrobno pokrájenou cibulkou a polijeme sójovým dresinkem.
Tip: Křidélka je možné připravovat i ve fritéze.

Podobné recepty:

Kuřecí křídla na čínský způsob, Kuřecí křídla v medu, Kuřecí polévka, Grilované kuřecí křídla, Kuřecí křídla v pivním těstě