Růžový sleďová salát

Potřebujeme:

1 větší brambora, 1 sklenice vařené červené řepy (220 g po odkapání), 1 malé nakyslé jablko, 200 g vařené šunky (vcelku), 200 g sleďová matjesových filetů, 2 kyselé okurky, 1 lžičku hořčice, 200 g zakysané smetany, sůl, čerstvě mletý černý pepř, petrželku

Jak na to:

Neloupaných brambor uvaříme a necháme vychladnout. Červenou řepu přecedíme a necháme okapat. Jablko oloupeme, jádřince vykrojíme, brambor oloupeme. Hořčici utřeme se zakysanou smetanou, osolíme a opepříme. Řepu, jablko, brambor, šunku, sledi (matjesy) a okurky nakrájíme na kostičky. Vše dáme do velké mísy, přidáme ochucenou smetanu a důkladně promícháme. Necháme dobře vychladnout. Ozdobíme čerstvou petrželkou.

Podobné recepty:

Sleďová pomazánka, Růžový salát, Marokánky, Zamilovaný salát, Těstovinový salát s kuřecím masíčko a kukuřicí