Vepřový guláš s okurkou

6.10.2011
Potřebujeme:

500 g vepřového masa z plece, sůl, pepř, 2 lžičky kari koření, ocet, 200 g cibule, 200 g salátové okurky, 100 g celeru, 1 dcl oleje, polévkové tekuté koření, 2 dcl sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky

Jak na to:

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, pokapeme octem, přidáme nakrájenou cibuli, celer a zalijeme olejem. Promícháme a dáme odležet do lednice (nejlépe na noc). Potom maso prudce osmažíme ze všech stran, mírně podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme téměř doměkka. Nakonec přidáme nakrájenou okurku, polévkové tekuté koření, sladkou smetanu, v níž jsme předem rozmíchali hladkou mouku a necháme přejít varem. Podáváme s chlebem a rýží s kari kořením a čerstvým salátem.

Podobné recepty:

Telecí Guláš, Vepřový bůček s bambusovými výhonky, Hlívový maďarský guláš, Krvavá tlačenka, Salát se šunkou, sýrem, rajčaty, salátovou okurkou a dresingem