Cibule plněné vinnou klobásou

Potřebujeme:

4 porce: 8 velkých cibulí, sůl, špetku cukru, 500 g vinných klobás, 1 lžíci rajčatového protlaku, mletý pepř, 5 lžic oleje, bylinky na ozdobu

Jak na to:

Cibule oloupejte, omyjte, u kořínků seřízněte a dejte je nepokrájené do vroucí vody s trochou cukru. Chvíli jejich povařte a vyberte. Vývar si odložte na později. Vnitřek vinných klobás vytlačte do mísy a důkladně promíchejte s rajčatovým protlakem. Ochuťte solí a trochou pepře. Z cibulí nyní odřízněte už i vrchní část a vnitřek opatrně vyjměte tak, abyste neporušili vnější vrstvu. Takto připravené soudky pak naplňte připravenou směsí z vinné klobásy. Každou cibuli pak přiklopte odříznutým vrchem a uložte na pekáč. Pokapejte je částí oleje, podlijeme trochou vývaru a vložte do mírně vyhřáté trouby. Duste asi 20 min. Během dušení cibule natírejte olejem a podle potřeby podlévejte vývarem. Hotové cibule rozdělte na talíře a ozdobte bylinkami. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Podobné recepty:

Krůtí roláda s vinnou klobásou, Závitky z vepřového masa, Bulharská fazole s opečenou klobásou, Slaný koláč s vinnou klobásou podle apetitu, Myjavské kapustice se švestkami