Roláda plněná zeleninou

6.10.2011
Potřebujeme:

8 porcí 1 kg mletého masa, 2 lžíce vegety, 250 ml smetany ke šlehání Náplň: 50 g anglické slaniny, 100 g šunky nebo salámu, 4 žampiony, cibuli, 2 lžíce másla, 300 g mražené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice), sůl , mletý pepř, 4 vejce

Jak na to:

Maso důkladně promíchejte s vegetou a se smetanou. Dejte ho alespoň na 2 hodiny do chladu odležet. Slaninu a 75 g šunky pokrájíme na nudličky, očištěné žampiony na plátky a cibuli nadrobno. Slaninu osmahneme na lžíci másla, přidejte cibuli, šunku a žampiony a vše chvíli osmahneme. Pak vsypte zeleninovou směs, osolte ji a opepřete. Vejce rozšlehejte, přidejte k zelenině a za stálého míchání nechte směs zhoustnout. Mleté maso rozetřete na pečící papír asi na tloušťku 1 cm. Rozložte něj zbývající plátky šunky, nádivku a udělejte roládu. Konce přitlačte, aby nádivka nevypadávala. Roládu vložte do máslem natřeného pekáče a dejte do trouby vyhřáté na 180 C. Pečte přibližně 30 min., Potom teplotu zvyšte a krátce dopečeme do zlatová.

Podobné recepty:

Plňená roláda, Roláda plněná šlehačkou, Roláda plněná šlehačkou a meruňkami, Roláda plněná šunkou, olivami a nivou, Plněná vepřová roláda