Žebrácké karbanátky

6.10.2011
Potřebujeme:

4 porce: 500 g mletého masa (vepřové + hovězí), 250 g brambor, 3 vejce, 2 lžíce mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, asi lžíci hořčice, lžičku sojové omáčky, pepř, špetku sušeného majoránky, lžíci nasekaných bylinek (nať jarní cibulky, petržele, pažitku), olej na smažení, sůl, 2 jarní cibulky (bílé části) na ozdobu

Jak na to:

Nejdříve oloupejte brambory, dobře opláchněte a na jemno nastrouhejte. Smíchejte je s mletým masem. Přidejte mléko rozmíchané s vajíčky a hladkou moukou. Ochuťte prolisovaným česnekem, podle chuti hořčicí, sójovou omáčkou, solí, pepřem a majoránkou. Nakonec přidejte na jemno posekané bylinky. Směs důkladně promíchejte a vytvarujte z ní malé placky. Na pánvi rozehřejte olej a placky z každé strany opékejte asi 3 min. Vybírejte jejich na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Hotové karbanátky posypte kolečky cibulek a podávejte s topinkami natřenými česnekem a s čerstvou nebo dušenou zeleninou.

Podobné recepty:

Karbánátky v leču z brmborem, Grilované karbanátky, Karbanátky z brambor a zelí, Držkové karbanátky, Zapékané karbanátky