Zabijačkový guláš

6.10.2011
Potřebujeme:

300 g krkovičky nebo libového bůčku, 200 g masa z podbradku, polovinu srdce, ledvinku, 40 g sádla, 2 cibule, mletou sladkou papriku, sůl, pepř, kmín, vývar, 1 lžíce hladké mouky, mozeček a 2 stroužky česneku

Jak na to:

Očištěné maso, srdce a ledvinku nakrájíme na menší kostky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou směs a za stálého míchání opečeme. Přidáme koření a kmín podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka. Necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme odblaněný, na kousky nakrájený mozeček, podusíme, podlijeme a pomalu dodusíme. Nakonec ochutíme prolisovaným česnekem se solí a necháme přejít varem. Podáváme se slaným rohlíkem a se sladkokyselé okurky.

Podobné recepty:

Zelný guláš, Guláš s lečem, Cuketový guláš se zeleninou, Kotlíkový guláš, Hlívový maďarský guláš