Domácí Marlenka

Potřebujeme:

1 balíček medových plátů (mohou být i dobošové), 1 plechovku Salka, 250 g Hery, pomleté ​​vlašské ořechy

Jak na to:

Salko vaříme v plechovce asi 2 hod.. Necháme trochu vychladnout. Na mírném ohni rozpustíme celou Heru. Když je celá rozpuštěná, přidáme do ní uvařené salko a odstavíme z ohně. Mícháme, dokud se Hera se šálkem nespojí do jedné hmoty. Necháme hmotu vychladnout, aby trochu zhoustla. Pak natřeme jeden plát nádivkou, posypeme mletými vlašskými Orchis a takto opakujeme postup až po poslední plát. Nakonec zbylým krémem potřeme celou marlenka a posypeme i z boků ořechy. Necháme přes noc v chladu.

Podobné recepty:

Marlenka, Domácí špaldové bio piškoty, Domácí becherovka, Citronová bábovka, Fazolový prívarok s klobásou