Zapékaná ryba v sezamu

6.10.2011
Potřebujeme:

4 porce 600 g filetů, 600 g čerstvého špenátu, 2 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 300 g malých rajčat, sůl, pepř, 125 ml zeleninového vývaru (z kostky), citrónovou šťávu, 4 lžíce zakysané smetany , 4 lžičky sezamových semínek, bylinky na ozdobu

Jak na to:

Špenát pozorně přeberte, omyjte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky. Na hlubší pánvi rozehřejte olej a cibuli se špenátem na něm orestujte. Očištěný česanek pokrájejte na plátky, rajčata opláchněte, osušte a spolu s česnekem přidáme k špenátu. Směs osolte, opepřete a zalijte zeleninovým vývarem. Vše krátce povaříme. Rybí filety očistěte, opláchněte a osušte. Pokapejte je citronovou šťávou, osolíme, mírně posypeme pepřem, natřete zakysanou smetanou a posypte sezamovými semínky. Uložte je na plech vyložený papírem na pečení a vložte do předem vyhřáté trouby. Pečte při 180 C přibližně 20 minut. Připravenou špenátové směs rozdělte na talíře, přidejte porce ryby a ozdobte bylinkami.
Jako přílohu můžete (ale nemusíte) dát vařené brambory nebo čerstvé pečivo.
Tip: Místo candáta můžete použít i jinou rybu, např.. mořskou štiku nebo třesku. Na přípravu jídla se hodí i rybí filé "kostka".

Podobné recepty:

Zapékaná ryba s nivou, Zapékaná ryba s nivou, Bulky - sezamky , Ryba na kari koření, Aljašský losos v těstíčku s malým salátem a sójovou-sezamovou omáčkou