Mandlové suchary

Potřebujeme:

5 bílků, 150 g hladké mouky, 150-200 g moučkového cukru, 60 g mandlí, 60 g oříšků, tuk na vymazání formy (srnčí hřbet)

Jak na to:

V misce vyšleháme bílky s cukrem na tuhý sníh, a potom přidáme mouku. Sekané mandle a oříšky vmícháme do sněhu. Těsto vylijeme do připravené formy a upečeme,
elektrická trouba: 160 ° C,
horkovzdušná trouba: 140 ° C,
plynová trouba: stupeň 2-3,
čas pečení 30-35 minut.
Po upečení těsto i s formou zabalíme do alobalu a odložíme. Na druhý den ho vyklopíme z formy, nakrájíme na tenoučké plátky (1-2 mm) a vysušíme v troubě,
elektrická trouba: 135 ° C,
horkovzdušná trouba: 115 ° C, plynová trouba: stupeň 1-2,
čas pečení 25-30 minut.
Tip: Ořechy a mandle můžeme nechat i celé.

Podobné recepty:

Olivový salát se sardelkami, Toasty se sýrem, Mandlové suchary, Mandlové suchary, Mandlové hrudky