Tvarohovo-višňový závin

Potřebujeme:

250 g listového těsta, 125 g tvarohu, 1 višňový kompot, 1 vanilkový cukr, 1 skořicový cukr, 2 PL griotky
Višňový sirup: 100 ml kompotové šťávy, 100 g krystalového cukru, višně

Jak na to:

Listové těsto rozválíme na 3 mm tloušťku. Tvaroh utřeme s vanilkovým, skořicovým cukrem, s 1 lžící griotky a rozetřeme ho na těsto. Višně scedíme, šťávu zachytíme a použijeme na výrobu sirupu spolu s několika kousky višní. Zbytkem scezeným višní obložíme tvarohovou náplň, srolujeme, konce uzavřeme, potřeme žloutkem a dáme péct.
Višňový sirup: Šťávu, 1 lžíci griotky a ovoce zahřejeme, přidáme cukr a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Dobrý sirup má hustší konzistenci, táhne se, a když ho chytíme mezi palec a ukazováček, trošku lepí

Podobné recepty:

Tvarohovo-meruňkový závin, Závin z listového těsta s hlívou, Zelný závin, Jablkový závin s marcipánem, Jablkový závin s marcipánem