Zapékaná slepice

11.10.2011
Potřebujeme:

1 vařenou slepici z polévky, 1 sklenice smetany, 1 žloutek, 1 mokka lžičku kari koření, sůl, 50 g másla, petrželku

Jak na to:

Vykostěné vařené maso pokrájíme na kousky, poklademe do vymazané ohnivzdorné mísy a polijeme omáčkou, kterou připravíme ze smetany, žloutku, kari koření a soli. Kari koření můžeme nahradit muškátovým oříškem nebo vegetou. Na omáčku rozdrobíme máslo a jídlo zapékáme v horké troubě 15-20 minut. Předkládáme ho v míse, v níž se maso zapékalo, posypané sekanou petrželkou. K takto zapékání slepici můžeme podávat rýži, brambory, salát i kompot.

Podobné recepty:

Podkarpatská slepice se zelím, Pečená slepice na slanině, Řecká slepičí polévka s vejcem, Slepice, Kuřecí salát