Jednoduchá zeleninová pizza

14.11.2012
Potřebujeme:

100 g sýra Eidam, 150 g paprik, 100 g rajčat, 100 g sterilovaných fazolek, 100 g květáku, 1 cibuli, oregano, petrželku, olej na potření těsta, tuk na vymazání plechu, sůl

Jak na to:

Připravíme si těsto.
Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky, které povaříme asi 5 minut v malém množství mírně osolené vody. Papriky a rajčata omyjeme, z paprik vykrojíme jaderníky, cibuli oloupeme a vše nakrájíme na kolečka. Hrášek a fazolky dáme na síto odkapat.
Těsto dáme na moukou posypanou desku a vytvarujeme ho na potřebný rozměr a tloušťku, přičemž okraje necháme hrubší. Potom těsto přeneseme na připravený plech a potřeme olejem.
Na těsto poklademe rajčata střídavě s paprikou, cibulí a květákem. Fazolové lusky použijeme na ozdobení okraje. Hrášek rozsypeme rovnoměrně po povrchu pizzy, kterou mírně osolíme a posypeme oreganem. Pečeme ve vyhřáté troubě.
Během pečení pizzu kontrolujeme, přičemž okraje můžeme vícekrát potřít vodou nebo rozšlehaným vejcem. Nakonec posypeme pizzu na jemno nastrouhaným sýrem a dáme ji ještě zapéct. Před podáváním ji můžeme ještě horkou ozdobit nasekanou petrželkou.

Tip: Sterilované zeleninu můžeme nahradit mraženou. Na pizzu jsou vhodné i jiné druhy zeleniny.

Podobné recepty:

Zeleninová pizza, Jednoduchá pizza, Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Jednoduchá zeleninová pizza