Píchána buchta

14.11.2012
Potřebujeme:

35 dkg polohrubé mouky, 20 dkg cukru, 1 prášek do pečiva, 12 dkg rozpuštěné Hery, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 3/4 hrnku mléka, špetku soli
Poleva: 18 dkg másla nebo Hery, 4 lžíce rumu, 3 lžíce horké vody, 30 dkg moučkového cukru, 4 dkg kakaa

Jak na to:

Mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl promícháme, přidáme i ostatní suroviny a promícháme.
Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova.
Po upečení druhým koncem vařečky napícháme po celé buchty "dírky".

Poleva: Máslo, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení.

Polevu necháme chvíli zchladnout a pak nalijeme na moučník. Pěkně postupně od prostředku, aby se poleva dostala do všech dírek.
Necháme ztuhnout a podáváme.

Podobné recepty:

Píchána buchta, Pudingová buchta se zakysanou smetanou, Tvarohová buchta, Americká buchta, Kefírová buchta