Duplová roláda

Potřebujeme:

Těsto č.1: 4 žloutky, 4 bílky, 100 g moučkového cukru, 100 g polohrubé mouky, 1 / 2 balíčku kypřícího prášku
Těsto č.. 2: 4 žloutky, 4 bílky, 100 g moučkového cukru, 100 g polohrubé mouky, 1 / 2 balíčku kypřícího prášku, 20 g ořechů a 2 lžíce kakaa
Krém: 250 g másla, 1 Zlatý klas, 200 g práškového cukru, 150 g mletých ořechů, 2 lžíce kakaa, 3 dcl mléka
Poleva: 100 g čokolády, 100 g másla

Jak na to:

Cukr a žloutky utřeme. Přidáme mouku s kypřícím práškem a vmícháme ušlehaný sníh ze 4 bílků. Těsto rozetřeme na papírem vystlaný plech. Po upečení stočíme a dáme vychladnout. Podobně připravíme i plát z druhého těsta s ořechy a kakaem. Z mléka a ze vanilkového pudinku uvaříme kaši. Máslo utřeme s cukrem, smícháme s kaší a přidáme ořechy. Krém rozdělíme na dvě části. Do jedné dáme 2 lžíce kakaa. Vychladlé pásy rozvineme a papír odstraníme. Tmavý plát potřeme světlou náplní a svineme roládu. Světlý plát zas tmavou náplní, na střed položíme tmavou roládu a přeložíme přes ní okraje světlého plátu. Roládu spojem otočíme na spodek, polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme oloupanými mandlemi.

Podobné recepty:

Plňená roláda, Roláda plněná šlehačkou, Roláda z mletého masa, Roláda s tvarohovým krémem, Skvělá roláda