Celerová pizza

10.10.2011
Potřebujeme:

150 g šunky, 100 g tvrdého sýra (eidam), 200 g čistého celeru, 200 g rajčat, 1 cibuli, celerovou nať, oregano, majoránka, citrónovou šťávu, olej na potření těsta, tuk na vymazání plechu, sůl

Jak na to:

Připravíme si těsto. Celer očistíme a nakrájíme na plátky silné asi 3 mm. Hned jejich dáme vařit do mírně osolené vody s několika kapkami citrónové šťávy. Vaříme asi 5 minut. Omyté rajčata a oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky nebo nudličky. Celerovou nať omyjeme a nadrobno nasekáme. Těsto vytvarujeme na vále posypaném hladkou moukou. Přeneseme ho na vymazaný plech a potřeme olejem. Na těsto dáme rajčata, jemně je osolíme, posypeme oreganem a majoránkou. Na ochucené rajčata uložíme plátky celeru a celou pizzu posypeme šunkou. Pečeme ve vyhřáté troubě. Asi po 15 minutách posypeme pizzu nastrouhaným sýrem a celerovou natí a dáme ji ještě na 5 minut zapéct. Rajčata můžeme nahradit vrstvou kečupu.

Podobné recepty:

Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Mariánova celerová rýže, Celerová polévka s kmínem, Celerová pizza