Weis pali

Potřebujeme:

Na těsto: 45 dkg polohrubé mouky, 10 dkg mletých ořechů, 10 dkg moučkového cukru, ¼ kg máslo, špetku soli, 1 celé vejce
Na krém: 3 dcl mléka, 3 lžíce polohrubé mouky (nebo 4 lžíce zlatého klasu), vanilkový cukr, 37,5 dkg másla s 25 dkg moučkového cukru

Jak na to:

Suroviny zamícháme na desce, rozdělíme na 2 cestička, rozválíme na velikost plechu a každé na jednom plechu upečeme na papíře na pečení. Krém: Z mléka, mouky a cukru uděláme hustý krém, který necháme vychladnout. Utřeme máslo s moučkovým cukrem do hladká a postupně přidáváme vychladlý krém. Natřít krém na jedno těsto, druhým těstem ho přikrýt a posypat moučkovým cukrem. Pláty jsou velmi křehké, zacházet s nimi jemně. Krájíme až když trochu postojí, neboť čím je čerstvější, tím je lámavější.

Podobné recepty:

Jednoduchá a dobrá zelňačka, Pravé italské špagety