Pizza Provenciale

27.10.2011
Potřebujeme:

500 g hladké mouky, 3 dcl vody, 5 dkg kvasnic, 1 lžičku krystalového cukru, 2 lžičky soli, 0,75 dcl oleje, rajčatový protlak, koření na pizzu, šunku, kukuřici, žampiony (sterilované), sýr eidam, tuňák ve vlastní šťávě, plátky slaniny, beraní rohy (na ozdobu)

Jak na to:

Těsto: Do ​​mouky přidáme vlažnou vodu, rozdrobíme kvasnice, cukr, sůl a olej, vypracujeme hladké těsto. Necháme asi 20 minut nakynout. Z uvedeného množství vyjdou 4 velké pizzy, těsto, co nespotřebujete můžete dát do chladničky (2-3 dny vydrží). Těsto rozdělíme na stejné bochánky a vyválíme na velmi tence do kulatého tvaru. Potřeme protlakem, posypeme pizza kořením, dáme šunku, kukuřici, žampiony zbavené nálevu, posypeme strouhaným sýrem, tuňákem bez šťávy, přidáme beraní rohy a slaninu jako ozdobu. Pečeme ve vyhřáté troubě 180-200 ° C cca 15-17 min. Ideální je péct na speciálním plechu určeném na pizzu, ale dá se i na obyčejném. Obyčejný plech je třeba trošičku omastíte před pečením.

Podobné recepty:

Pizza Provenciale, Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza