Francouzský hruškový koláč

25.10.2011
Potřebujeme:

1 kompotované láhev 0,7 l hrušek (může být i ananas, broskve, meruňky), 150 g polohrubé mouky, 125 g krystalového cukru, 150 g másla, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 3 vejce, 20 kostek krystalového cukru na karamel nebo hotový karamel

Jak na to:

Mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek do pečiva smícháme, přidáme 3 rozšlehaná vejce a rozpuštěné máslo a vše ještě jednou důkladně promícháme. Během tohoto si připravíme v dortové formě karamel. Pokud máme hotový, vylijeme na dno dortové formy. Na takto připravený karamel poklademe hrušky nebo jiné ovoce a na to vylijeme připravené těsto. Pečeme v troubě 25-30 min na Termostat 6, nebo při 200 stupních. Po upečení ještě teplý koláč překlopíme, abychom měli na vrchu karamel a polijeme šťávou z hrušek nebo jiného ovoce.

Podobné recepty:

Hruškový koláč se skořicí, Kuřecí prsa s rokfortovou omáčkou, Francouzský koláč, Krůtí prsa s rokfortovou omáčkou, Hruškový koláč